Koken met een pan: Couscous met gehaktballen

 

http://www.lassie.nl

 

Geniet van dit frisse couscous gerecht tijdens de warme dagen dankzij de toegevoegde sinaasappel, munt en rozijnen. Gebruik 300 gram rundergehakt en meng het met twee fijngehakte teentjes knoflook, wat verse fijngehakte koriander en peper en zout. Voeg 1 ei en paneermeel toe en meng het goed. Als het mengsel nog te vochtig is kun je gerust wat extra paneermeel erbij voegen. Je kunt nu ongeveer 12 balletjes maken van dit mengsel.

Was 2 sinaasappels en rasp de schil tot je 1 theelepel vol hebt. Verwijder de schil van anderhalve sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukken. Pers de overgebleven helft uit en bewaar het sap.

Neem nu een pan en rooster daar 3 eetlepel amandelen in tot ze mooi bruin zijn. Gebruik geen olie of boter! Verhit 250 ml kippenbouillon met 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels honing in een tweede pan. Zet het vuur uit wanneer het begint te koken en voeg nu 250 gram couscous toe met een klontje boter. Roer alles goed door en laat het ongeveer twee minuten sudderen.

Neem nu de amandelen uit de eerste pan en meng ze samen met het sinaasappelsap en de rasp, 2 fijngesneden takjes munt, 3 eetlepels rozijnen, de stukjes sinaasappel en een snufje kaneel door de couscous en laat het mengsel afgedekt staan.

Bak nu de gehaktballen in de eerste pan met een klontje boter. Als je wilt kun je ze aan houten satéprikkers rijgen voor een mooiere presentatie!

Serveer nu de couscous samen met de gehaktballen (los of gespietst) en geniet van een lekkere maaltijd!

 

 

Have something to say?

(No worries, we will keep your email safe! Also, make sure you fill in email and name fields before posting a comment.)